Szekeres távozik a HM élérõl? – Magyar Nemzet

Benyújthatja lemondását Szekeres Imre honvédelmi miniszter a tárcánál történt visszaélések miatt, vállalva a politikai felelõsséget a történtekért – értesült a Magyar Nemzet. A hírrel kapcsolatban a lap a kormányszóvivõt és a szaktárca szóvivõjét egyelõre nem tudta elérni. Mint ismeretes, a Budapesti Katonai Ügyészség szerdán közölte, hogy korrupciós bûncselekmények gyanúja miatt több magas rangú fõtiszt ellen […]

Benyújthatja lemondását Szekeres Imre honvédelmi miniszter a tárcánál történt visszaélések miatt, vállalva a politikai felelõsséget a történtekért – értesült a Magyar Nemzet. A hírrel kapcsolatban a lap a kormányszóvivõt és a szaktárca szóvivõjét egyelõre nem tudta elérni.
Mint ismeretes, a Budapesti Katonai Ügyészség szerdán közölte, hogy korrupciós bûncselekmények gyanúja miatt több magas rangú fõtiszt ellen is büntetõeljárást kezdeményezett. Az érintettek között van Oláh János tábornok, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelemgazdasági fõosztályának vezetõje, egyik beosztottja, valamint az állami tulajdonban lévõ HM Currus Zrt. vezérigazgatója is. Eddig két tábornokot, két ezredest és egy századost hallgattak ki gyanúsítottként, több személyt milliós csúszópénzek átvétele után vettek õrizetbe több héttel ezelõtt.