Friss hírek

2008.11.28. 17:44

Névvita a hamburgi elefántbébi körül

<p>A hamburgi Tierpark-Hagenbeckben egy hete világrajött elefántbébijének immáron két neve is van - jelentette pénteken az NDR közszolgálati tévéállomás.</p>

Állatnévadásban nagy tapasztalattal rendelkezik a német lakosság, elég csupán a közelmúlt két jegesmaci-kedvencére, Knutra és Hópihére emlékeztetni, avagy a berlini Zoo idén született sztárjára, Adolphora, a bájosan rút hangyászbébire.

Ki gondolta volna, hogy az észak-németországi kiselefánt majd ennyi fejtörést okoz az embereknek. A múlt pénteken, 95 kilós testsúllyal világra jött, hamburgi "csecsemőt" a sajtó "Ormánykának" (Rüsselchen) becézte és kevesen kételkedtek abban, hogy a Hanza-városi újszülött hivatalosan is ezt a nevet kapja.

Ám a Tierpark-Hagenbeck vezetője, Joachim Weingling-Hagenbeck úgy döntött, hogy a borjút "Shahrukh"-nak hívják. "Nálunk ázsiai elefántok élnek, ezért a nevüknek is indiainak kell lenni. Lényeges, hogy rövid és jól ejthető legyen a szó" - indokolta a televízióban az állatkert irányítója, a még leírni is bonyolult elnevezés jogosságát.

"Kiselefánt, te nekünk akkor is Ormányka maradsz" - sommázta pénteken a legolvasottabb német bulvárlap, a Bild a "népakaratot".

Kérdés persze, hogy a gyorsan elefántbikává fejlődő, anyatejet szopó "fiúcska", amely kifejlett állapotban a legméretesebb szárazföldi emlősök családjához tartozik, nem növi-e ki túl hamar a becenevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!