Szegedre invitálta Nyakó Istvánt a szeged-csanádi megyés püspök

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök szerint a dicséretek mellett “trágár és gyûlöletkeltõ stílusban” megfogalmazott reakciók is elhangzottak hódmezõvásárhelyi beszéde kapcsán. Nyakó István, az MSZP szóvivõje pedig az egyházi vezetõ szerint tájékozatlanságból fakadóan emlegetett kiközösítést és bocsánatkérést. Kiss-Rigó László ezért csütörtöki közleményében meghívta a szóvivõt Szegedre a Püspöki Székházba, hogy “szívélyes légkörben”, személyesen tájékoztassa õt a közelgõ választásokkal kapcsolatban kialakított véleményérõl.

Kiss-Rigó László pénteken a Fidesz-KDNP hódmezõvásárhelyi kampányrendezvényén beszélt. A kampánygyûlésen elhangzott, rövid beszéd arról szólt, hogy a hívõ keresztény választó ma Magyarországon világos és egyértelmû szempontok alapján teljesítheti kötelességét a közjó érdekében a közelgõ választásokon – közölte a megyés püspök.

Az MSZP szóvivõje elfogadhatatlannak nevezte, hogy Kiss-Rigó László a Fidesz mellett és az MSZP ellen kampányolt. Nyakó István ezért bocsánatkérésre szólította fel a Fideszt és a püspököt. Az MSZP tudomásul veszi, hogy az egyházak is hozzászólnak a közügyekhez, ám az elfogadhatatlan, hogy kiközösítik azokat a híveket, akik a szocialistákkal szimpatizálnak – fogalmazott Nyakó István.