Szegedi trolibuszt tesztelnek hétfőtől Budapesten

Budapesten tesztelik hétfőtől október 3-ig a Szegedi Közlekedési Társaság saját fejlesztésű trolibuszát. A 80-as és a 80A jelű járatok vonalán találkozhatnak az utasok a teljesen alacsonypadlós, csuklós és klimatizált járművel.

A BKV pénteki közleménye szerint az új magyar fejlesztésű trolira bárki felszállhat érvényes jegy vagy bérlet nélkül is. “Az utazás díja mindössze egy vélemény” – írták.

Az SZKT-ARC típusnevű jármű környezetbarát, és esetleg ismerős lehet, mert egy korábban is használt Ikarus-karosszériát használtak fel az összeszerelésénél. Az utasok négy tágas ajtón, lépcsőzés nélkül léphetnek az utastérbe, a babakocsival vagy kerekesszékkel érkezők elé pedig akár “le is térdel” a troli, mivel a karosszériája oldalra billenthető.

Nyáron nagyteljesítményű klímaberendezés, télen pedig elektromos fűtőberendezés biztosítja utazás közben a megfelelő hőmérsékletet, de nagyméretű, elhúzható ablakokat is beépítettek a járműbe. Az informálást elektronikus és akusztikus utastájékoztató rendszer segíti.

Az új, magyar fejlesztésű trolibuszra szeptember 27-e és október 3-a között bárki felszállhat érvényes jegy vagy bérlet nélkül: az utazás díja mindössze egy vélemény – írják a BKV közleményében. A BKV INFO-n, azaz a 06-1-258-4636 telefonszámon, az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címen, illetve a www.bkv.hu honlap online ügyfélszolgálatán várják az észrevételeket.

A teszttrolibusz menetrendje és műszaki paraméterei, fotói elérhetőek a www.bkv.hu honlapon a BKV-zó menüpont alatt, a járműteszteknél.
– Független Hírügynökség –

Címkék: ,hirdetés


hirdet�s