Szegedi testvérpár ellen indult eljárás pénzmosás miatt

Szeged – A gyanú szerint prostitúcióból származó tízmilliókat segített tisztára mosni egy szegedi testvérpár, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a szegedi testvérpár – akik közül a nő prostituáltként is dolgozott – névleges adásvételi szerződést kötött egy Franciaországban nőket futtató bűnszervezet szegedi vezetőjével egy helybeli ingatlan megvásárlásáról. A fiktív adásvételi megállapodás szerint a közelmúltban egy francia-magyar közös nyomozócsoport által kiadott elfogató parancs elől elszökő férfi 2014. végén adta el az alig tízmillió forint értékű házát több mint 60 millióért a testvérpárnak, hogy így fedezze illegális jövedelmének eredetét.

A vevők nem rendelkeztek legális jövedelemmel, a nő évek óta dolgozott prostituáltként külföldön a bűnszervezet felügyelete alatt, míg a férfi szociális segélyt kapott. A gyanúsítottak az adásvételhez kapcsolódó vagyonszerzési illetéket sem fizették meg.

A férfit – akit Ausztriában 2012-ben prostitúció támogatása és kiskorú pornográf felajánlása miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítéltek – és a nőt különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják – tudatta a csoportvezető ügyész.

– MTI –

Címkék: ,hirdetés


hirdet�s