Szegeden is rabosítják a mozgáskorlátozottaknak kiállított igazolványokkal bliccelőket

Nemcsak Miskolcon, hanem Szegeden is rabosítják azt, aki jogtalanul használja a mozgáskorlátozottak kiállított parkolási igazolványt. Vagyis, ha nem a sofőr nevére szól az irat, vagy a járműben nem ül mozgáskorlátozott személy, szabálytalanságot követ el az autós. Közokirat-hamisítás miatt indítanak a bliccelőkkel szemben eljárást, ujjlenyomatot vesznek tőlük, és fényképük bekerül a rendőrségi nyilvántartásba, azaz rabosítják őket.

A Szegedi Rendőrkapitányságon 5-6 olyan eljárás van folyamatban, amelyet azért indítottak, mert mozgáskorlátozott igazolvánnyal éltek vissza. A törvény szerint ez bűncselekmény, és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – mondta a Független Hírügynökségnek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miskolcon is ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek a rendőrök azokról az autósokról, akik jogtalanul használják a mozgássérültek kártyáját. Azokat is beviszik rabosítani, akik valamely családtagjuk mozgássérült kártyájával parkolnak – jogtalanul. Vagyis úgy parkolnak a kártyával, hogy nincs az autóban az, akinek a nevére szól az irat. A mozgássérült kártyával való visszaélések visszaszorítása érdekében nemrég indított akciót a Miskolci Rendőrkapitányság.