Szedjük ráncba bőrünket

A bőr igényli a felfrissülést nyár végén. A napsugárzás, bár az idén kevesebb jutott belőle, a D-vitamin csonterősítő hatása mellett előidézhet akár maradandó bőrpanaszokat is.

A bőr folyadékot veszít, így öregedése felgyorsul, sokkal szárazabb lesz, még akkor is, ha nem napoztunk egész nyáron. Aki szeretné frissen, üdén kezdeni a szeptembert, ajánlott egy regeneráló kezelés erejéig meglátogatni egy kozmetikust.

Az elmélyült mimikai ráncok, a fáradt bőr kezelésére az oxigénmaszkok, a vitaminmaszkok és az elektrokozmetikai kezelések ajánlottak – mondta el lapunknak Nagy Noémi kozmetikus. A testet és lelket felfrissítő masszázs ellazítja az arcizmokat, így könnyebben bejutnak a bőrbe a sejtregeneráló, öregedésgátló anyagok, illetve vitaminok.

A nyár végi bőrregenerálás leghatékonyabb módja egy többlépcsős kezelés, melynek első lépéseként vitaminokat, növényi hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, különös tekintettel a szem környékére. A maszk felvitelét, vagy az ultrahangos kezelést egy lazító masszázs követi, mely az arcizmokat nyugtatja.

A kúra folyadékpótló krémek bevitelével zárul, mely ha nincs komoly elváltozás, egy alkalom után látványos eredményt mutat. Látványos eredményt hoz a thermomaszk, amely lényegében hőhatást fejt ki a bőrre, kitágítja a pórusokat, így a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is bejutnak.

A túlzásba vitt napozás, csakúgy mint a szolárium, pigmentfoltok kialakulásához vezethet, melyeket halványító kezelésekkel lehet enyhíteni, eltüntetésükhöz azonban többalkalmas kúra szükséges. A nyáron szerzett bőrelváltozások általában modern, elektrokozmetikai eszközök használatával kezelhetők. A legújabb radírozási technológia finoman lecsiszolja a bőrt, így enyhülnek a ráncok és az erős napsugárzás hatására kialakult tünetek.

A kozmetikus arra hívja fel a figyelmet, hogy a megelőzésre nagyobb gondot kell fordítani, a ráncok és bőrbetegségek kialakulása megelőzhető.

S.A.A.