Szebbnél szebb helyeken járt a vonat Pálházán

A különleges szerelvény
A különleges szerelvény - © Fotó: északerdő
Pálháza – Nagy sikere volt az első pálházi fotó-teher­vonatozásnak.

Az Északerdő Zrt. szombaton rendezte meg az „Első pálházi fotó-tehervonatozást” a Zemplén szívében fekvő Pálháza erdei kisvasút­ján. A fotósvonatok – különösképp, ha abban korhű tehervonat is érintett – mindig kiemelt érdeklődésre számítanak a vasútbarátok, illetve a vasútfotósok körében.

Pálházán mindennek különlegességét emelte, hogy a mesés hegyközi tájban futó kisvasúton most rendeztek első alkalommal ilyen programot. Az alkalmi szerelvény két C-50-es dízelmozdonyból, két fával rakott teherkocsiból és két zárt személykocsiból állt. Szintén különlegesség, hogy a mostanihoz hasonló, fával rakott tehervonat év­tizedek óta nem közlekedett ezen a kisvasúton. A vonat

Pálháza és Rostalló között járt oda-vissza, a vonal szebbnél szebb pontjain számos fotómegállás közbeiktatásával. Az időjárás különösen kegyes volt a programra jegyet váltó résztvevőkhöz – a nap legnagyobb részében verőfényes napsütés, kék ég és igazi „fotósfelhők” segítették a jobbnál jobb képek elkészítését.

A Pálházi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatai idén már nem közlekednek, a jövő évi szezon 2018 tavaszán indul. Az addig is utazni vágyók a különvonati szolgáltatást vehetik igénybe, ami közvetlenül a Hegyközi Erdészeti Igazgatóságtól igényelhető.

– ÉM –