Helyi közélet

2016.02.03. 14:01

Pedagógustüntetés: Megfenyegették a miskolci óvodákat?

Miskolc - A Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára szerint megfenyegették az óvodákat, hogy komoly következményei lesznek ha részt vesznek a szerdai demonstráción.

Miskolc - A Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára szerint megfenyegették az óvodákat, hogy komoly következményei lesznek ha részt vesznek a szerdai demonstráción.

(A beszélgetés 2:00-tól kezdődik a videóban.)

Csabalik Zsuzsanna szerint lehetetlen előre megjósolni, hogy mennyien fognak részt venni az esti tüntetésen, Miskolcon. Elmondása szerint rengeteg visszajelzést kapnak, ami alapján arra számítanak, hogy sokan lesznek a „fogadóórán”. A középiskolai tanár hozzátette: nagyon örülnek annak, hogy országszerte több településen is aktivizálják magukat a pedagógusok, hiszen a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által felvetett problémák országos problémák.

Azzal kapcsolatban, hogy van-e a pedagógusokban félelem amiatt, hogy következményei lesznek a kiállásuknak Csabalik Zsuzsanna elmondta: konkrétan tud arról, hogy valamennyi miskolci óvodába leszóltak, hogy komoly következményei lesznek, ha elmennek a ma esti demonstrációra.

Az óvodák egyébként önkormányzati fenntartás alatt állnak, tette hozzá a pedagógus. „Nagyon remélem, hogyha összefog egy-egy óvoda, nem lehet leváltani a teljes személyzetét, és egymást védve ki fognak jönni, és velünk együtt vesznek részt a fogadóórán” – hangsúlyozta Csabalik Zsuzsanna.

Forrás: atv.hu.


A Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének nyílt levele

Tisztelt Polgármester Úr!

A médiumokban olvasható szakszervezeti információ szerint Miskolcon „leszóltak” az óvodákba, hogy a dolgozók ne merjenek elmenni a mai pedagógustüntetésre, mert annak következményei lesznek. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőiként követeljük, hogy azonnal indítson vizsgálatot annak kiderítésére, ki próbálta megfélemlíteni az óvodák alkalmazottait, illetve kinek az utasítására telefonált körbe ebből a célból.

A szólás és véleménynyilvánítás szabadsága az Alaptörvényben meghatározott joga a magyar állampolgároknak, és ha ebben hatalmi szóval, megfélemlítéssel akadályozzák meg őket, egy jogállamban egy felelős városvezetőnek azonnal intézkednie kell.

Nem engedhetjük meg azt, hogy Miskolc városát ilyen sunyi és aljas eszközök bevetése, a hatalommal való visszaélés miatt megbélyegezzék.

Ezért nyomatékosan felszólítjuk Önt, azonnal kezdeményezze a vizsgálatot – az Ön szokása szerint egy nap alatt lefolytatva - , és az eredményét azonnal hozza nyilvánosságra!

- dr. Tompa Sándor, önkormányzati képviselő és Nagy-Korsa Judit önkormányzati képviselő -


Miskolc Önkormányzata visszautasítja a vádakat

Értetlenül állunk Csabalik Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének helyi titkárhelyettesének állítása előtt.

Az önkormányzat semmilyen módon nem gyakorol nyomást a pedagógusokra, hogy demokratikus jogaikkal éljenek. A felvetés azért is érthetetlen, mert a demonstráció az iskolai közoktatásról szól, nem az óvodákról.

A szakszervezeti tisztségviselő állítását Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata határozottan visszautasítja.

- Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -


Miskolc - „Ezt a tömeget már észre kell vennie az oktatás irányítóinak”, mondta a tüntetés szervezője.

Miskolc - Miskolc a február 3-i demonstráció miatt forgalomterelésekre, forgalomkorlátozásokra kell számítani a közlekedőknek. A Miskolci Rendőrkapitányság a közlekedőktől fokozott óvatosságot és türelmet kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában