SZDSZ: Törvényes rendőri fellépést a törvényes rend védelmében

Az SZDSZ elvárja a rendőrségtől, hogy március 15-én törvényes keretek között lépjen fel a törvényes rend védelmében – jelentette ki kedden sajtótájékoztatón Demszky Gábor. A főpolgármester erről levélben tájékoztatja Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt is. Egyik politikai erő sem engedhet teret a szélsőségeseknek – hangsúlyozta Kuncze Gábor, a párt elnöke.

Március 15-én határozott, törvényes rendőri fellépést vár a törvényes rend védelmében a főpolgármester. Demszky Gábor ezzel kapcsolatban levelet is eljuttat Gergényi Péter fővárosi rendőrfőkapitánynak. A városvezető kijelentette: 17 évvel a rendszerváltás után ismét aggódnak az emberek, hogy mi történik majd március 15-én. A békés többségnek részt kell vennie az ünnepségeken, és el kell határolódni azoktól, akik Árpád-sávos zászlók alatt vonulva “ordas eszméket” hirdetnek – hangsúlyozta a főpolgármester.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke közölte: nyugodt, békés megemlékezést szeretnének. A párt vezetője szerint különbséget kell tenni ünneplés és tüntetés között. A kormány, az ellenzék, a rendőrség és az emberek felelőssége is, hogy az ünnep valóban méltóságteljes legyen. Egyik politikai erő sem engedhet teret a szélsőségeseknek – mondta a politikus. Kuncze Gábor közölte: a liberális frakció a fővárosi megemlékezésen vesz részt a Március 15. téri Petőfi-szobornál, ahol Demszky Gábor mond beszédet. A fővárosi mellett külön megemlékezést nem tart az SZDSZ.Sporthírek