SZDSZ TISZTÚJÍTÁS: Kóka és Fodor második elnökjelölti beszéde

Kóka János szerint az SZDSZ elnökválasztásán kialakult szavazategyenlőség azt mutatja, hogy az SZDSZ több mint 10 év megosztottság után egységet akar, azoknak az elveknek az egyszerre való megjelenését, amit ő és Fodor Gábor képvisel. Ezért ismét kötelezettséget vállalt az együttműködésre. Fodor Gábor azt mondta, hogy győzni jött és sikerre tudja vinni a pártot. Ehhez kérte a küldöttek segítségét. “Nekem ez a tőkém, amit most itt láttok, mert nekem nincs más tőkém, csak a becsületem” – tette hozzá Fodor Gábor.

Az SZDSZ szombati elnökválasztásán 377-377 szavazatot kapott mindkét elnökjelölt, ezért a voksolást meg kellett ismételni. Az újabb szavazás előtt 5-5 perces időkeretben szólalhattak fel ismét az elnökjelöltek, az időkeretet egyikük sem használta ki.

Kóka János szerint az a 377 szavazat, amit elnökjelöltként kapott, két és fél miniszterség és kicsivel több, mint egy év párttagság után azt is jelzi, hogy sikerült elmondania és megértetnie, amit gondol.

Nyerni jöttem ide és remélem, hogy nyerni is fogok – mondta Fodor Gábor a megismételt választás előtti felszólalásában. Önálló arcot fogunk adni SZDSZ-nek, veletek együtt – tette hozzá Fodor, aki szerint az igazi nagy kérdés, hogy vissza tudják-e adni a tisztességet a poltikának. Mindig volt bátorságom kockázatot vállalni elveimért, sikerre tudom vinni az SZDSZ-t. Az SZDSZ nem kaland, hanem hitvallás, gyertek és segítsetek – zárta beszédét Fodor Gábor.Sporthírek