SZDSZ: 2010-ben is eredményes főpolgármester-jelöltet állítanának a liberálisok

A fővárosi SZDSZ olyan munkát kíván végezni 2010-ig, amelynek eredményeképpen esélyes főpolgármester-jelöltet állíthat a következő választáson vagy Demszky Gábor, vagy más fővárosi liberális politikus személyében – jelentette ki John Emese, a fővárosi SZDSZ-frakció múlt héten megválasztott új vezetője kedden egy sajtóbeszélgetésen.

A fővárosi SZDSZ-frakció a párt elnökének megválasztása után látogatásra hívja majd az új vezetőt – mondta John Emese, aki Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessé választása után lett a képviselőcsoport vezetője. A találkozón egyeztetnék azokat a kérdéseket, amelyek kapcsán szükséges a kormány, a főváros és a kerületek kapcsolatának rendezése. Ilyen például a közigazgatási reform, a BKV helyzete vagy az útépítések finanszírozása.

A fővárosi közgyűlésben az SZDSZ szakítani akar azzal, hogy a leggyakorlatibb kérdések is politikai mázt kapnak. Ennek érdekében rendezni kívánja kapcsolatát a közgyűlés ellenzéki pártjaival is. A liberálisok kezdeményezik olyan fővárosi egyezmény aláírását, amely rögzítené a legfontosabb fővárosi feladatok listáját.