Szcientológiai Egyház: Sajnos nem mi zárattuk be az OPNI-t

Cáfolja a Szcientológiai Egyház egyik képviselője Mikola István fideszes politikus állítását, hogy közük lenne az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezáratásához. Lenkei Gábor szcientológus orvos a Független Hírügynökségnek elmondta: az egyház még nem olyan erős, hogy ezt elérje. Lenkei Gábor megfogalmazása szerint “sajnos nem tudnak még ekkora hatást kiváltani.”

Mikola István hétfőn, sajtótájékoztatón és az Országgyűlésben is felvetette, hogy az OPNI bezárása mögött a szcientológusok állhatnak.

Lenkei Gábor közölte: örülne, ha Mikola István bizonyítékot tudna mutatni állításaira, hiszen az dicsőség lenne az egyháznak.

A nyilatkozó szcientológus orvos elmondta, hogy a fideszes szakpolitikus által a parlamentben bemutatott idézetek – amelyek egy szcientológiai lapban jelentek meg – tükrözik a véleményüket. Hiszen abban arról van szó, hogy “véget kell vetni a pszichiátriai terrornak”. Lenkei Gábor hangsúlyozta, hogy a szcientológia szerint pszichiátriai szükség van, de a mai, brutális formájára nem. Ők a pszichiátrián belül a brutalitás és a terror ellen küzdenek – közölte.