Őszbúcsúztató a Magyar Nemzeti Múzeumban

Herkules a kőtárban, barokk etikett tánclépésben, kávébab és távcső a hátizsákban: a Magyar Nemzeti Múzeum különleges programsorozattal zárja az Őszi Fesztivált. 2010. november 13-án a múzeum vajdasági iskolásokat lát vendégül, családi napot szervez, és különleges koncertet rendez az érdeklődőknek – tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget.

A Magyar Nemzeti Múzeum ötven vajdasági iskolást lát vendégül a Széchenyi világai című kiállításban 2010. november 13-án, szombaton 11 órától. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete Honismereti versenyt szervezett Széchenyi István gróf élete és munkássága címmel általános és középiskolás tanulóknak az egész Vajdaságból. A nyertes csapatok ingyenes jutalomkiránduláson vehetnek részt Budapesten, melynek fő célja a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi világai kiállításának megtekintése. A tervek szerint a fiatalok részt vesznek a Múzeum Családi Napjának programjain is.

Az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társ-finanszírozásával megvalósuló Családi Nap – A Csodák Földjén különleges felfedezőútra invitál. A családi hátizsákban ott van minden kellék, ami az igazi kalandorok elengedhetetlen felszerelése. A kiállítások életre kelnek, korabeli alakok vonják be történetükbe a kisebbeket és nagyobbakat, hogy együtt alakítsák az eseményeket. Tárgykészítések, zenés-táncos bemutatók, tárlatvezetések várnak mindenkit 11-17 óráig.

Szombaton délután 15 órától a Múzeumkertben fellép a BATARITA Társulat is. 16 órától a Magyar Rádió Énekkara az MR Gyermekkórus közreműködésével nyilvános és ingyenesen látogatható hangversenyt tart a Múzeum Dísztermében Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.

A programokkal kapcsolatban részletes információkat a múzeum honlapján, a www.mnm.hu-n lehet elolvasni.