Százötvenen demonstráltak Székesfehérváron

Diák tüntetés - ILLUSZTRÁCIÓ
Diák tüntetés - ILLUSZTRÁCIÓ
Székesfehérvár – Csaknem százötven diák, tanár, szülő és szimpatizáns tiltakozott kedden délután a városháza előtt Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály és a Vízivárosi Általános Iskola bezárása ellen.

A demonstrálók mintegy 500 aláírást gyűjtöttek össze, amelyeket átadtak Csapó Csilla alpolgármesternek és Boldizs Kálmánnénak, az oktatási bizottság elnökének. Az oktatásfejlesztési tervezetről április 4-én dönt a város közgyűlése.

Mintegy százötvenen gyűltek össze délután a városháza előtt Székesfehérváron. A tiltakozó tanárok, diákok, szülők és szimpatizánsok. A Vörösmarty Mihály és a Vízivárosi Általános Iskola bezárása ellen tüntettek. A Vörösmarty iskola képviselői “Éljen a Vörösmarty” feliratú fehér pólóban demonstráltak, köztük rengeteg alig tíz éves gyerek és több diák.

Egy szülőket tömörítő egyesület elnök, egy hozzávetőleg 500 aláírást tartalmazó petíciót adott a városházán Csapó Csilla alpolgármesternek és Boldizs Kálmánnénak, az oktatási bizottság elnökének. A tárgyalás eredményeként Vékony János, az egyesület elnöke úgy tájékoztatta a demonstrálókat, hogy szerdán az eredeti tervezetet tárgyalja a közgyűlés, a szülők, diákok és intézmények véleményét figyelembe véve.

Az oktatásfejlesztési tervezetben az áll, hogy a Vízivárosi Általános Iskola kifutó rendszerben, a Vasvári Pál Gimnázium vagy a Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedig szeptembertől szűnne meg. Az itt tanuló diákok három másik intézménybe kerülnének át. Óvodabezárás nem lesz, csupán 7 központi és 15 tagóvoda működne tovább.

A tervezetről szerdán dönt a város közgyűlése. A Vasváriban kedden éjszaka virrasztást tartanak az iskola megmentéséért. A Városháza téren a tüntetés szerda reggel fél nyolckor folytatódik.