Száznegyvenen futottak a 14. Bo-Cse-Bükk Latyak­futáson

Útban a cél felé
Útban a cél felé - © Fotók: Tóth Balázs
Bogács – Jó futóidőben tartották múlt szombaton a 14. Bo-Cse-Bükk Latyak­futást.

A több mint százhatvan résztvevő Bogácsról indulva Cserépfalu és Bükkzsérc érintésével a szőlők közt vezető földúton tért vissza Bogácsra.

9 és 72

– Száznegyvenhárom futó és húsz gyalogló teljesítette a távot, a legmesszebbről érkező sportoló Harkányból érkezett. A legfiatalabb kilenc, a legidősebb pedig 72 esztendős volt – mondta Bajzát László, a rendezvény főszervezője, aki nagyon elégedett volt az idei sporteseménnyel. A pálya talaja ezúttal nagyon mély volt, hiszen, bár délben is mínuszt mutatott a hőmérő, de a talaj tetejét megsütötte a nap, így az megolvadt és nehezek lettek a cipők. Díjazták egyébként a legsárosabb futókat is.

file6z2d4pvs72x11gs1vaj-1_650

– Teljesen beleillett a felkészülésünkbe ez a rendezvény, pont ilyen hosszúságú versenyt kerestünk és kapóra jött. Ez volt az első alkalom, hogy itt voltunk. A táv első része, a beton nagyon feküdt, otthon is sokat futunk síkon, a második fele nem annyira, de kell a hegy is. Körülbelül ilyen sárra számítottunk, volt, ahol megszenvedtünk, de haladtunk – árulta el Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója.

file6z2d4pr231w1mgurvb7u-_650

Testvére, Bence kifejtette, a szombati edzés mindig ­hosszú futás, így a 14 kilométert tempósan teljesítették, plusz volt egy kis kiegészítés, így megvolt a hosszú edzésük. A körülmény és a hangulat is jó volt Bogácson. Mint mondta, 54 perc körüli időt futottak, nem tűztek ki időeredményt, nem is foglalkoztak vele, csak egy tempófutás volt. Kedden háromhetes edzőtáborba indultak, tavasszal pedig lassan jönnek számukra a triatlon versenyek.

– TB –Sporthírek