Százmilliós beruházás az ügyészségen

Dr. Kovács András megyei főügyész (jobb szélen) köszöntötte a megjelenteket
Dr. Kovács András megyei főügyész (jobb szélen) köszöntötte a megjelenteket
Fehérgyarmat – A legfőbb ügyész adta át Fehérgyarmaton a városi szervezet új, korszerű épületét. Ha európai igények teljesítését várjuk el az ügyészségektől, ahhoz európai munkafeltételek kellenek.

Ha európai igények teljesítését várjuk el az ügyészségektől, ahhoz európai munkafeltételek kellenek. A tekintélyt a jól végzett munka teremti meg, ám az ügyészségek tekintélyéhez méltó épületekre és munkakörülményekre van szükség! Erről is beszélt dr. Kovács Tamás legfőbb ügyész szerdán Fehérgyarmaton, ahol átadta a városi ügyészség új, korszerű épületét. Elhangzott: a fehérgyarmati ügyészség eddig nagyon mostoha körülmények között dolgozott, most viszont XXI. századi feltételeket kapott az eddig is elismerésre méltó tevékenységének a folytatásához.

Méltó munkakörülmények

Beruházás-infó
A fehérgyarmati beruházás
100 millió forintba került.
Az ügyészek modern körülmények között,
260 négyzetméteren végezhetik munkájukat.

Dr. Kovács András megyei főügyész emlékeztetett arra, hogy a fehérgyarmati ügyészség 1984-es megszüntetéséig a helyi bírósággal egy épületben, összesen alig 100 négyzetméteres területen működött. Az ügyészség 1992 január elsejei újraindításakor sem változott a helyzet egészen mostanáig. Az elmúlt évben közbeszerzési eljárás keretében megvásárolták a most felavatott irodaházat. Megjegyezte: megyénkben már csak a kisvárdai városi ügyészség dolgozik rossz tárgyi feltételek között.

– Amint pénz lesz a kisvárdai irodagondok felszámolására, ott is korszerű épületet kap az ügyészségi szervezet – hangsúlyozta Kovács Tamás legfőbb ügyész.

Dicsért a legfőbb ügyész

Az átadást követő sajtótájékoztatón arról kérdeztük a legfőbb ügyészt: hogyan ítéli meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség munkáját?
– Fél éve töltöm be ezt a tisztséget, ez idő alatt igyekeztem a főügyészségek munkáját megismerni. Van rálátásom az itteni ügyészek munkájára is. Azt kijelenthetem, hogy a Szabolcsi főügyészség, helyi ügyészségek évek óta a jól teljesítő szervezetek közé tartoznak. Szinte minden tevékenységi mutatójukkal dobogós helyen vannak. Nagyra tartom a büntetőügyeken kívüli tevékenységüket is.

– Fullajtár András –