Helyi közélet

2010.08.15. 11:58

Vasárnap helyenként heves zivatarok

<p>Tőlünk nyugatra egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer található.</p>

Ez a frontrendszer a továbbiakban, ha lassan is, de elmozdul kelet felé. Ezért vasárnap heves zivatarok alakulhatnak ki.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, többórás napsütésre mindenhol lehet számítani. Legnagyobb eséllyel a délutáni órákban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok is előfordulhatnak jégesővel (jégátmérő 1-4 cm között), felhőszakadással (rövid idő alatt 25-50 mm-nyi csapadékkal) és viharos (60-90 km/órás) széllel! A délután folyamán a délnyugati áramlás miatt, egy-két szupercella is beléphet Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére!

Ezek a heves események várhatóan egy délnyugatról északkelet felé haladó zivatarrendszernek, instabilitási vonalnak köszönhetőek majd. A nap folyamán a legerősebb zivatarrendszer a délután második felében, illetve este haladhat át felettünk. Zivataroktól függetlenül mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet vasárnap napközben a zivatarok előtt még 30, 33 fok közé emelkedik. A fülledt, meleg idő miatt elsőfokú hőségriadó lesz Észak-Magyarországon.

Hétfőn is várhatóak heves zivatarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában