Százezer orosz szövetségi közalkalmazottat bocsátanak el

Oroszországban a kormány azt tervezi, hogy 2013-ig 1,4 milliárd dollárt takarít meg százezer közalkalmazotti állás megszüntetésével. Az orosz pénzügyminiszter hétfői bejelentése szerint a spóroláson kívül egyúttal az is a céljuk, hogy modernizálják a túlburjánzott bürokráciát.

Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter egy televíziós műsorban jelentette be a tervezett tömeges elbocsátásokat. A tévés beszélgetést az orosz elnök Dmitrij Medvegyev vezette, aki az év elején elrendelte, hogy 20 százalékkal csökkentsék az állami alkalmazottak számát Oroszországban.

Az orosz pénzügyminiszter szerint a közszolgák száma 130 ezerrel nőtt az utóbbi 4 évben: “szövetségi szinten 20 ezerrel, regionálisan 60 ezerrel, míg az önkormányzatoknál 50 ezerrel emelkedett a közalkalmazottak száma”.
– Független Hírügynökség -

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s