Százezer forint a jutalma a nyomravezetőjének

Feltehetően bosszúból verték meg azt a 72 éves kismarjai asszony, akire május 25-én szomszédai találtak rá lakásában.

Mint Vezendi Jánosné századostól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, a nyomozók azután jutottak erre a következtetésre, hogy a házból semmit sem tűnt el.

Az asszonyt azzal a lécdarabbal verte meg a tettes, melyet a néni a gazdasági udvar kapujának megtámasztásához használt. Sérülései miatt sokáig kórházban volt: mindkét keze eltört, fején, arcán, és hátán szintén megsérült. Szerencsére szomszédainak feltűnt, hogy reggel nem engedte ki jószágait az udvarra, illetve nem húzta fel a redőnyt.

INFOLINE
Bejelentéseiket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon tegyék meg: személyesen Debrecenben, a Kossuth u. 20. szám alatt, telefonon az 516-400/2066-os melléken, illetve a 107-es 112-es segélyhívókon
A rendőrség jelenleg életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A szóvivő hangsúlyozta: jelentkezzen, aki bármit tud az elkövetőről, a bűncselekményről. Különösen számítanak azok segítségére, akik május 24-ről 25-re virradóan – bármilyen járművel, de legtávoztak Kismarjáról – vagy éppen oda érkeztek.

Értesítsék a rendőrséget azok is, akik azon az éjszakán véres ruhájú emberrel találkoztak. A nyomravezetőnek Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya 100 ezer forintos díjat ajánlott fel.

Még keresik

Egyelőre az a három támadó sem ismert, akik augusztus 9-re virradóan törtek rá egy öreg házaspárra nádudvari házukban. Az álarcos tettesek rabolni mentek be, de semmit sem tudtak elvinni.

A 75 éves bácsit viszonyt annyira megverték, hogy a mentősök életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Ebben az ügyben szintén jelentkezzen, aki érdemi információval bír az esetről.

Ra.L.