Százados az ibrányi kispadon

Nyíregyháza – Németh Károly nem kerített nagy feneket a dolognak, holott nevezetes napot zárt vasárnap – a sényői, nem mellékesen győzelemmel zárult fellépésen kereken századszor vezényelte a kispadról az Ibrányt. Németh Károly és az ibrányi csapat kapcsolatának kezde [.pdf – 47KB]

A mai magyar futball állapotát tekintve több, mint figyelemre méltó, hogy négy esztendeje munkálkodhat az NB III-as csapat kispadján: díjazandó eme tény, annál is inkább, mert a divatos módi szerint elég két vereség és máris repül az edző. A szakvezető 2003 nyarán kötelezte el magát az egylethez, azóta megélt már egy, s mást.

– Korábban a Spartacusnál több, mint három, majd Nyírbátorban négy és fél évet töltöttem, ennek ismertében talán mondhatom: nem vagyok ugrálós típus – fejtegette Németh Károly.

– Ahol bíznak bennem megpróbálom a maximumot nyújtani: fontos szempont továbbá, hogy mindig reális célt tűztünk ki, ez jelenleg Ibrányban is érvényes. Volt részem már mindenben: előfordult, hogy a dobogóért küzdöttünk, máskor a kiesés ellen küzdöttünk és nem egyszer teljesen újcsapatot kellett építeni. Azt gondolom, valahol a munkám elismerése, hogy valamennyi helyen huzamosabb időt töltöttem, persze, amilyen türelmetlen közegben élünk, ez a labdarúgásra fokozottan érvényes, egy edző sem ülhet nyugodtan a babérjain.

– Koncz Tibor –