Száz milliós csempészet – eltűntek a tulajdonosok

Lapinformációk szerint felszámolták a múlt héten csempészet gyanújába keveredett árufuvarozó céget a debreceni székhelyű Anita-Tranzex Kft.-t. Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb árufuvarozással foglalkozó cége ellen idén márciusban kezdeményeztek felszámolási eljárást, a végzés júliusban vált jogerőssé. A száz millió forintos jövedéki csalás ügyében vámosok nyomoznak.

A Vám- és pénzügyőrség július 18-ai akciója során körülbelül 100 millió forint értékű, csempészetből származó cigarettára és 60 ezer liter gyanús eredetű kőolaj-származékra bukkant a vállalkozás debreceni telephelyének egyik raktárában. A jövedéki visszaélés miatt indult büntetőeljárás miatt szükségessé vált a cég vezetőinek tanúkénti meghallgatása, de a tulajdonosok egyelőre nem jelentkeztek, és nem is találják őket – írta a Hajdú-Bihari Napló.

A cég telephelye, amely helyet adott a Debreceni Vámraktárnak is, bezárt. Az ügyvezető igazgató és férje napok óta elérhetetlen, a telephelyen múlt hét óta egyiküket sem látták.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy az ügyben jelenleg hírzárlat van, mert bármilyen további információ kiadása súlyosan veszélyeztetné a nyomozás sikerét.