Száz feletti feladatmegoldás

Száz feletti feladatmegoldás
A Vasast fogadta szombaton este a DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabda csapata.

Barnai-Sanford kosárváltással kezdődött a mérkőzés, miközben – a korábban véget ért futballmeccsről – befutott mintegy félszáznyi drukker és azonnal jó hangulat lett az addig csendes csarnokban. A negyed közepén már kétszer annyi egysége volt a hazai gárdának, mint a vendégeknek (12-6); a DKSK-ban ekkor még csak Raven és Sanford neve mellett lehetett találni szerzett pontokat. 20-6-nál persze hogy meg kellett törni a piros-fehérek lendületetét a fővárosiak szakvezetőjének, aki bőszen magyarázta a tennivalókat az időkérés alatt. Bozókit és Bukovszkit bátran válthatta Szabó P.-re, valamint Csipkóra Peresztegi Nagy Ákos, aztán később Skoricot illetve Ravent Reinerre és Fürtösre. Nem volt elég a Vasasnak, hogy tudásban nincsenek a Diósgyőr szintjén, rengeteg labdát eladtak, de a lepattanók terén is a vendéglátó állt jobban (30-8). Kívülről felkészülési összecsapás jellege volt a mérkőzésnek, viszont Peresztegi edző ugyanolyan hévvel dirigált, mint a múltkori, Euroligások elleni meccsek közepette.

A DKSK letámadta, már a labdafelhozatalban zavarta a látogatókat, akiknél Hegedűs esett nagyot a 11. percben a miskolci palánk közelében, szerencsére nem lett komolyabb baja. Ami a közönségnek kellett (a sok kosár és ezzel együtt a biztos vezetés) az meg volt, a Vasas ugyan harcolt, de amennyi hibát elkövettek, azzal két találkozót is el lehet veszíteni, nem csak egyet. A 14. percben 44-15-t mutatott az eredményjelző, amiből azt lehetett sejteni: ha ilyen ütemben halad a DKSK, akkor a mérkőzés végére könnyen eléri a száz pontot. A fiatal Dubei is megkapta a lehetőséget trénerétől, ügyesen mozgott a pályán és higgadtan is célzott.

Raven hármasa révén

A szünet után a megszokott kezdőcsapat volt újra a parketten a Diósgyőrnél, mondván, mindig lehet csiszolni az együtt dolgozást, és ez a mostani erre egy kiváló alkalom volt. Skoric behintette a miskolciak második tripláját (ezzel a ,,fegyverrel” egyébként kevésbé éltek a csapatok) a mérkőzésen, mialatt a Vasas a harminc pontért küzdött (72-29). Miskolci oldalon újra beindultak a cserék, a DKSK-nál Fejes is gyakorolhatta a kosár becélzását. Csökkent ugyan a hazaiak ponttermése, lendülete, de az utolsó felvonásra kis híján kialakult a félszáz pontos különbség (83-36). A 35. percben hármat váltott egyszerre Peresztegi Nagy Ákos, aki annak azért nem örült, amikor rontott valamelyik tanítványa. A nagy pillanat, a 100. pont az utolsó perc kezdetén született meg, Raven hármasa révén. A DKSK győzött, ahogyan kellett, és győzelem/vereség mutatóját 4-3-ra módosította. ÉM-MI

 

Jegyzőkönyv

DKSK-Miskolc – MKB Euroleasing Vasas 106-42 (36-10, 29-14, 18-12, 23-6)
Miskolc, városi sportcsarnok, 700 néző. V.: Gál, Rácz, Sallai.

 DKSK: Bukovszki (8), RAVEN (20/3), SKORIC (15/3), Bozóki (10), SANFORD (18). Csere: Csipkó (4/3), Szabó P. (6), Fürtös (9/3), Reiner (6), DUBEI (6), Fejes (-), Szabó B. (4). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Vasas: Bajnóczi (8/6), Pusztai S. (6), Katona (1), Mansare (2), BARNAI (17). Csere: Hegedűs (2), Müller (2), Koch (4), Gocsmann (-). Edző: Diósadi Deák Éva.

Kipontozódott: Bozóki a 37., ill. Hegedűs a 36. percben.

Peresztegi Nagy Ákos: – Amit elterveztünk a mai napra, azt a csapat meg tudta valósítani, igaz, a harmadik negyedben volt egy kis sebességbeli megingás. Örülök annak, hogy a csarnokba kezd visszatérni az a szurkolói hangulat, amely korábban jellemző volt kosármeccseken, remélem, ez a továbbiakban még fokozódni fog.

Diósadi Deák Éva: – Már az is nagy dolog, hogy a sok betegünkkel, sérültünkkel végig tudtuk játszani ezt a mérkőzést. Vannak olyan dolgok, amikben előbbre tudott lépni fiatal csapatunk, nálunk, ebben a szezonban nem az eredmény az elsődleges, hanem hogy ezeket a fiatalokat fel tudjuk építeni.Sporthírek