Száz évesen az Északot olvassa

Kocsis Mátyás
Kocsis Mátyás
Miskolc – Századik születésnapján Kocsis Mátyást köszöntötték kedd délután Miskolcon. A bensőséges hangulatú családi ünnepséget a Fagyöngy vendéglőben tartották. 

A korához képest jó egészségnek örvendő Matyi bácsi a Kocsis család kilencedik gyermekeként 1908. október 14-én látta meg a napvilágot. Ipari iskolát végzett, szabóságnál helyezkedett el, aztán dolgozott csipkegyárban és autójavítóban is. Három gyereke született, öt unokája és kilenc dédunokája van.

Napjainkban is érdeklődik a világ dolgai iránt, gyakran nézi a televíziót, különösen a Híradót szereti. Rendszeresen tesz kerti sétákat, kutyáját saját maga eteti. Büszkén említette, hogy naponta olvassa az Észak-Magyarországot, lapunkból tájékozódik a sportvilág dolgairól és az eredményeket meg is jegyzi! Mosolyogva beszélt a hosszú élet titkáról: kerülte a káros szenvedélyeket, sok gyümölcsöt és tejterméket fogyasztott. Izgalommal várta századik születésnapját, nagyon készült a kivételes ünnepre, amelyen családtagjai elhalmozták ajdándékokkal.