Szavazás az újszülött orrszarvú nevére

A látogatók szavazatát kéri a Fővárosi Állat- és Növénykert azért, hogy eldöntsék a január végén született orrszarvúborjú nevét. A közönség öt név közül választhat. Szavazni egy hónapon át lehet az interneten keresztül és személyesen a parkban – mondta el a Független Hírügynökségnek Hang Zoltán a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A január 23-án született mesterséges megtermékenyítéssel fogant kis jövevény eddig még nem kapott nevet. Az állatkert azt szeretné, ha öt afrikai név közül választana a közönség, ezek: Layla, (ami azt jelenti, hogy “este született”), Lina (gyengéd), Liwaza (vigasz), Liziuzayani (fiatal), Lyabo (visszatért). A park hagyományainak megfelelően a bébi nevének kezdőbetűje megegyezik majd az anyja nevével.

A nevekre egyrészt az állatkertben, másrészt pedig az interneten lehet szavazni. A parkban az információs pavilonnál lehet szavazni, az interneten pedig az intézmény weblapján, vagyis a www.zoobudapest.com – on.

A gondozók egy névadóval is kedveskednek a csemetének április elején.
Az orrszarvúborjú szépen fejlődik – mondta Hanga Zoltán. A szóvivő azt is elmondta, hogy hat hét alatt már 96 kilogrammra hízott és a súlya talán a száz kilót is elérheti a héten.