Szatmáry Kristóf: kötelezettségszegési eljárás indul a SZÉP-kártya miatt

  Hévíz, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – A SZÉP-kártya rendszere miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen – mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön Hévízen.

A politikus a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közgyűlésén beszélt arról, hogy “Brüsszel kötelezettségszegési eljárást fog indítani” Magyarország ellen a SZÉP-kártya rendszere miatt. “Ezt a vitát le fogjuk folytatni”, és tovább folyik a SZÉP-kártya terjesztése is – tette még hozzá.
Úgy fogalmazott: “ez inkább dicséret számunkra”, ugyanis az volt a cél, hogy a szolgáltatók számára csökkenjen a korábbi igen magas jutalék és egyszerűsödjön az elfogadói rendszer.
Kitért rá, hogy nem volt viták nélküli a rendszer elindítása, de minden várakozást meghaladóan – az április közepi adatok szerint – már több mint 500 ezer munkavállaló igényelte a kártyát. Csak szálláshelyre mintegy 6,5 milliárd forintot fordítanak a kártyabirtokosok, a az összeg az év során elérheti a korábban is remélt 20 milliárd forintot.