Friss hírek

2009.06.12. 16:02

Legfelsőbb Bírósági döntés: nem sértett törvényt Lendvai Ildikó

<p>A Legfelsőbb Bíróság pénteken hozott végzésében megállapította, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) határozatával ellentétben Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke nem sértette meg a jóhiszemű joggyakorlás alapelvét, amikor a Magyar Televízió egyik műsorában egy fideszes rendezvényen osztogatott, MSZP-ellenes szórólapokról beszélt.</p>

A Legfelsőbb Bíróság magánszemélyek kérelmére felülvizsgálta az OVB június 8-i határozatát. A bíróság megtekintette a tévéműsorról készített felvételeket és részletes bizonyítási eljárást folytatott. Meghallgatta az egyik kérelmezőt és az ellenérdekű felet is.

A Legfelsőbb Bíróság megállapította, hogy az OVB nem folytatott bizonyítási eljárást, és Lendvai Ildikót nem is értesítették az eljárásról. A bíróság megállapította, hogy a távirati iroda és több internetes hírportál hírt adott Kövér László június 2-i, maklári beszédéről és arról, hogy szórólapot osztogattak a művelődési házban, amelyen az MSZP és az SZDSZ megnevezése mellett kártevőirtásról illetve gazemberekről is írtak.

A Legfelsőbb Bíróság Lomnici Zoltán által vezetett tanácsának álláspontja szerint az, hogy Lendvai Ildikó, mint pártelnök a senki által meg nem cáfolt tudósításra egy televíziós műsorban utalt, nem minősíthető a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve sérelmének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!