“Szarvasűzés” Egerből Miskolcra: tizenhetedszer

Szarvasűzők rajtrakészen
Szarvasűzők rajtrakészen
Miskolc, Eger – Már csak pár napot kell aludni, hogy az egri Dobó téren eldördüljön a rajtpisztoly és útjára induljon az idei, sorrendben 17. Szarvasűzők Egyetemi-Főiskolai Váltófutó-verseny.

Kilencven csapat tagjai teljesíthetik április 14-én az EgerMiskolc közötti 75 km-es távot. Már csak pár napot kell aludni, hogy az egri Dobótéren eldördüljön a rajtpisztoly és a csapattársak, barátok, érdeklődők lelkes szurkolása közepette útjára induljon az idei, sorrendben 17. Szarvasűzők Egyetemi-Főiskolai Váltófutó-verseny. A táv legnagyobb része a Bükki Nemzeti Parkon halad keresztül, így futás közben lehetőség nyílik a természet szépségeinek tanulmányozására is. A táv 12 részből áll, amelyre 12 fős csapatok jelentkezhetnek. Ezen szakaszok különböző hosszúságúak, és nehézségi fokuk is eltérő, így mindenki megtalálhatja a saját felkészültségének megfelelőt.

Jutalmak, meglepetések

Az elfáradt futóknak a szervezők vacsorával kedveskednek, továbbá minden induló kap egy emlékbögrét. A versenyt lezáró ünnepélyes eredményhirdetés keretében számos díj kiosztásra kerül, a legjobb csapat pedig megkapja a „Bükk-fennsík legfürgébb Szarvasűzői” kupát, valamint elnyeri a BécsPozsonyBudapest Szupermaratonon való indulás jogát. Az eredményhirdetésre érkezők neve kialalkult: várják a Testnevelési Egyetem hallgatóit, akik tornászbemutatóval színesítik az estét, melyen a Midnight Express Blues Band 4 tagú együttese is fellép.