Száradó ruhák nyomában a rendőrség

Kötélen száradó ruhákat lovasítottak meg Igriciben, sárospatakon körtét loptak a gyümölcsösből – a rendőrség naponta vizsgál ilyen “különös” ügyeket (is).

Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrkapitányságain naponta vizsgálnak különös ügyeket, amelyek nem számítanak világszenzációnak, de az érintettek számára fontosak, akárcsak a rendőrségnek. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa ezek közzül osztott meg velünk néhányat. 
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettessel szemben, aki Igriciben október 12-én az éjszakai órákban egy körbekerített udvarról eltulajdonította a kötélen száradó ruhákat. Egyben az ingatlan tulajdonos lezárt autójából pedig GPS készüléket és különböző szerszámokat vitt el. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy célszerű az udvaron hagyott személygépkocsikból is kivenni az értékeket és lezárni azokat.
A Bogácsi Rendőrőrs nyomozói pár óra alatt elfogták azt az 53 éves nőt, aki október 12-én az esti órákban betörte egy vattai lakóház kisablakát, majd benyúlt egy pénztárcáért, amit eltulajdonított a benne lévő néhány ezer forinttal együtt. A bejelentéstől számított pár órán belül a rendőrök elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított V. Istvánnét.

A Sárospataki Rendőrkapitányság szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségében indított eljárást, mivel a napokban ellopták egy helyi férfi kerékpárját az orvosi rendelő elől. A rövid idő alatt sikeresen lefolytatott nyomozás megállapította, hogy a 6000 forint értékű kétkerekűt H. Gy. sárospataki férfi vitte el.
Szintén a Sárospataki Rendőrkapitányság ügyei közé tartozott annak a bűncselekménynek a felderítése is, amikor mintegy 60 kilogramm körtét vittek el egy helyi szövetkezet gyümölcsöséből. A lefolytatott rendőrségi eljárás során kiderült, hogy a bűncselekményt M. J. és fiatalkorú társai követték el. Egy Vámosújfalui kertből karalábét, paradicsomot és fokhagymát tulajdonított el. Az ismertté vált elkövetővel szemben a Sárospataki Rendőrkapitányság megindította az eljárást.