Friss hírek

2009.06.05. 13:56

Fidesz: Újabb 50-60 milliárd forintnyi forrást akar kivonni a kormány az egészségügyből

<p>Az egészségügyi kormányzat eltitkolja a kórházak legfrissebb finanszírozási adatait - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz országgyűlési képviselője. Pesti Imre szerint a kormány várhatóan újabb 50-60 milliárd forintnyi forráskivonásra készül. Az ellenzéki szakpolitikus szerint így csődbe jutnak a nem súlyponti kórházak.</p>

A kórházak legfrissebb finanszírozási adatai már május 18-ára elkészültek, ám az egészségügyi miniszter azokat egyelőre nem hozta nyilvánosságra - mondta pénteken Pesti Imre. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a kormány a "még súlyosabb európai választási vereséget" akarja elkerülni az adatok eltitkolásával.

A politikus információi szerint újabb 50-60 milliárd forintnyi forrást akar a kormány kivonni az egészségügyből. Pesti Imre szerint ezzel csődbe jutnak a nem súlyponti kórházak, de a súlypontiak is nehéz helyzetbe kerülnek. Az ellenzéki képviselő szerint szomorú, tragikus és elfogadhatatlan a titkolózás, hiszen a kórházaknak nem lesz elég idejük felkészülni a következő hónapokra. Pesti Imre szerint az adatok eltitkolása az orvosok további elvándorlását generálhatja.

A politikus hozzátette: nem működik a szolidaritási elven működő egészségügy, ha a leggazdagabbak elkerülik az adófizetést. Pesti Imre szerint Bajnai Gordon miniszterelnök, Oszkó Péter pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök személyesen is felelős az egészségügyben kialakult helyzetért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!