Szándékosan kormányozta kocsiját a szembe jövőnek az ámokfutó

A szemtanúk és a rendőrök szerint is szándékosan kormányozta kocsiját egy szembejövő autónak csütörtökön kora este egy ámokfutó Sümeg közelében, Veszprém megyében. A férfi kocsijával Vas megyéből menekült a rendőrök elől, mert ott a 84-es főúton balesetet okozott. A Vas megyei balesetben nem sérült meg senki, Sümegnél azonban meghalt az ámokfutó és a vétlen autót vezető nyírádi nő is. Az asszony kocsijában még ketten utaztak: egy férfi és egy ötéves kisgyerek, ők súlyosan megsérültek.

A 38 éves nemeskeresztúri férfi először Vas megyében okozott balesetet, innen megállás nélkül továbbhajtott, Veszprém megye irányába, a 84-es főúton. A vasi rendőrök értesítették sümegi kollégáikat a közeledő ámokfutóról. A férfi azonban addigra Tapolcáig jutott, de valamiért visszafordult, és így futott bele a sümegi járőrökbe. A sofőr nem állt meg a járőrök jelzésére, és úgy kerülte meg őket, hogy közben a rendőrautónak is nekiment – mondta a Független Hírügynökségnek Bankó Magdolna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A férfi ezután továbbhajtott és a rendőrök, civil szemtanúk valamint a később rögzített nyomok tanúsága szerint is a 24-25-ös kilométernél szándékosan egy szemből érkező autónak kormányozta a kocsiját. Az ámokfutó azonnal meghalt. A másik kocsiban hárman ültek: a járművet vezető nyírádi nő azonnal meghalt, az autóban ülő férfi és egy ötéves kisgyermek súlyosan megsérültek.

Azt, hogy miért vezette a férfi az autóját a másik járműnek, nem lehet tudni – tette hozzá Bankó Magdolna.