Számlát nyitottak az árvízkárosultak megsegítésére Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Számlát nyitott Kazincbarcika Város Önkormányzata az árvíz miatt nehéz helyzetbe kerültek megsegítésére- hangzott el pénteken, Kazincbarcikán, a soron következő önkormányzati ülést megelőző közmeghallgatáson.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere bejelentette: az önkormányzat május 20-án számlát nyitott a kazincbarcikaiárvízkárosultak megsegítésre. Erre várják a gazdasági társaságok, magánszemélyek felajánlását. A közmeghallgatáson elhangzott egy kezdeményezés: a képviselők egy havi tiszteletdíjukat ajánlják fel a károsultak számára. A számlaszám: 11734152-15350057-10330009. Szitka Péter arról is beszélt: a jövő héten rendkívüli képviselő testületi ülésen határoznak arról, milyen szabályok alapján részesülhetnek majd a károsultak a számlára beérkező összegekből

A közmeghallgatáson részt vevők egyetértettek abban, hogy a bajban példaértékű összefogásról adott tanúságot Kazincbarcika. Az önkormányzat első hívószavára álltak csatasorba önkéntesek segítve a szakemberek munkáját. Így vasárnap délutánra sikerült medrébe terelni a Tardona patakot és így megvédeni az árvíztől Kazincbarcika belvárosát. FelsőBarcikán a belvíz és a Sajó áradása okoz elhúzódó védekezést, amelynek a munkálati jelenleg is tartanak. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere újra köszönetét fejezte ki mindenkinek- a hivatalból és önkéntesen részt vevőknek – az áldozatos munkájáért.

Beszámolót hallgattak meg a képviselők  Kazincbarcika közbiztonságáról, a helyi rendőrkapitányság közbiztonság érdekében tett intézkedéseiről. Abban valamennyien egyet értettek: Kazincbarcika élhető és biztonságos kisváros.  Évről évre visszatérő probléma a látható rendőrség kérdése. A városlakók ugyanis úgy vélik: a közterületeken való hangsúlyosabb rendőri jelenlét visszatarthatja a vandalizmust, a szórakozóhelyek körüli randalírozást, amely zavarja és irritálja a lakosságot. Az önkormányzat a térfigyelő kamerák telepítésével pontosan ezt szerette volna megelőzni, visszatartani. Az egy éves tapasztalat azt mutatja: sikeres volt ez a törekvés.

Egy beszámoló keretében napirendre került Kazincbarcika panel és öko programja. Ez a program sikertörténetnek számit Kazincbarcikán, hiszen 2006 óta 2,3 milliárd forint értékű befejezett és elindított energia megtakarítást célzó panel felújítás zajlik a városban. Nemcsak a beruházás nagyságrendje miatt siker történet a panel és öko program Kazincbarcikán, hanem azért is, mert a város 9100 lakásából 3500 lakás érintett benne.