Friss hírek

2010.01.28. 10:59

Kifolyt bróm miatt kiürítettek egy kutatólabort - 12 embert visznek kórházba

<p>Tizenkét embert szállítanak kórházba a mentõk, miután veszélyes anyag - bróm - folyt ki szerdán délelõtt egy fõvárosi kutatólaborban. Az épületet a tûzoltók már kiürítették, jelenleg a bróm felitatásán dolgoznak.</p>

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a IX. kerületi Kvassay Jenõ úti kutatólaborban az egyik folyosón tört szét egy egyliteres brómos üveg. A bróm igen agresszív veszélyes anyag, belélegezve mérgezést, de akár májkárosodást, tüdõödémát is okozhat. A tünetek akár napokkal késõbb is jelentkezhetnek - sorolta a szóvivõ.

Az üveg széttörése után a tûzoltók az egész épületet kiürítették. Tizenkét ember lélegezhette be a veszélyes anyagot, õket a mentõk kórházba szállították.

Molnár Péter elmondta azt is, hogy a tûzoltók teljes védõruhában, azaz teljesen zárt, túlnyomásos öltözékben dolgoznak az épületben az anyag felitatásán. Ha ez megtörtént, a brómot elszállítják és megsemmisítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!