Helyi közélet

2008.12.10. 11:48

Drágul az élet Ózdon

<p>Ózd - Jelentős díjemelésekről döntött soros ülésén az ózdi képviselő-testület.</p>

A képviselő-testület döntése értelmében a helyi autóbusz-közlekedés tarifája hat százalékkal emelkedik a jövő év elejétől. A szemétszállításért az ózdiaknak és az ÓHG Kft. működési területén élőknek szintén többet kell majd fizetni. A 120 literes edény elszállítása bruttó 400 forintba kerül majd. Ugyancsak jobban a zsebükbe kell nyúlni mindazoknak, akik önkormányzati lakásban laknak: számukra 8 százalékkal emelkedik a bérleti díj. 

Nem és tartózkodás

Az áremelésekről szóló javaslatokat a jobboldali frakciócsoportnem támogatta. – Az infláció várható mértékét 4 százalékosra teszik, ezért ami ettől nagyobb drágulást eredményez azt nem támogattuk – jegyezte meg Vitális István, a Fidesz ózdi elnöke. – Akkor, amikor a reálbérek értéke csökkenést mutat nem helyes, hogy újabb terheket rakunk a lakosság vállára.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy a jövőben letelepedési- és lakástámogatással próbálja meg Ózdon tartani, valamint a városba csábítani a rendőröket. Az önkormányzat minden esztendőben 7.5 millió forintot biztos erre a célra, amelyre a rend őrei pályázat útján tarthatnak igényt. Elfogadták a helyi politikusok azt az előterjesztést is, amely az ózdi média egységesítéséről szól: januártól a televízió és az írott sajtó egy szervezeten belül működik tovább, a főszerkesztő kinevezéséről szóló napirendet azonban csak december 30-án tárgyalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában