Szállás diákoknak: csak kvártély koszt nélkül

Szállás diákoknak: csak kvártély koszt nélkül
Lakást havi 40 ezer forint plusz rezsiért kínálnak, társbérletet 10-től 27 ezer forintig hirdetnek általában Debrecenben egyetemistáknak.

Vannak persze rendkívüli példák is, 5 szobás házat havi 90 ezer forintért, a zöldövezetben 100 négyzetméter alapterület felett ugyanezt 120-170 ezer forintos havidíjért plusz rezsiköltségért bérelhetjük ki. Természetesen majdnem mindenütt legalább 20-30 ezer forintos kauciót kérve védekezik a tulajdonos, nehogy egyik napról a másikra fizetés nélkül hagyja faképnél a bérlő.

5200 a legolcsóbb

A város lassan megtelik fiatalokkal, az újabb és régebbi építésű diákszállókba is beköltöznek a tanulmányi előmenetel vagy szociális helyzet függvényében a diákok. Campus Hotelben a hallgatói térítési díjak várhatóan 10 és 20 ezer forint közé esnek havonta, attól függően, hogy 1, 2 vagy 3 ágyas szobára tart igényt a beköltözni vágyó, ide ugyanis kérhetik magukat a hallgatók.

A többi diákszálló ennél olcsóbb. A régebbi építésű Kossuth-kollégiumokban 5400 forintért tölthetnek el egy hónapot, az újabb épületben 6200 forintba kerül a szállás. Az Egyetem sugárúti Tisza István Kollégium 6300, míg a Vámospércsi úti, jórészt jogászokat, közgazdászokat fogadó intézmény havi 5200 forintért nyújt fedelet az igénylőknek.

M.M.