bejelentették

2019.06.07. 22:44

Eden Hazard a Realhoz igazolt

Az üzlet ténye aligha ért meglepetésként bárkit, hiszen régóta tényként kezelték.

(FILES) In this file photo taken on May 30, 2019 Chelsea's Belgian midfielder Eden Hazard celebrates after celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League final football match between Chelsea FC and Arsenal FC at the Baku Olympic Stadium in Baku, Azerbaijian. - Belgian forward Eden Hazard joins Real Madrid from Chelsea the club announced on June 7, 2019. (Photo by OZAN KOSE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ozan Kose

A Real Madrid pénteken késő este bejelentette, hogy leigazolja Eden Hazard-t, a Chelsea belga labdarúgóját.

Az üzletet a sportág berkein belül gyakorlatilag már hónapok óta kész tényként kezelték, s maga a támadó is úgy nyilatkozott az Európa-liga múlt heti, bakui döntője után – amelyet a vezérletével 4-1-re nyert meg a Chelsea -, hogy „talán itt az ideje, hogy búcsút mondjak, és új kihívást találjak”.

A 28 évesen már százszoros válogatott Hazard öt évre ír alá a királyi klubhoz, és a spanyol média szerint a Real 100 millió eurót fizet érte a londoniaknak, akiknél jövő nyáron járt volna le a szerződése.

A futballistát jövő csütörtökön mutatják be a Santiago Bernabeu Stadionban, amennyiben megfelel az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

Hazard 2012-ben, a Lille-től igazolt a Chelsea-hez, amellyel kétszer angol bajnok, egy-egy alkalommal pedig ligakupa- és FA Kupa-győztes lett. A 2018/19-es szezonban 16 gólt szerzett és 15-öt előkészített a Premier League-ben harmadik helyen záró klub színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában