Szakíts, ha bírsz – már kapható a boltokban a nagy szakítóskönyv

A napokban jelent meg az Ulpius-Ház gondozásában a Szakíts, ha bírsz című könyv. A kötetben helyet kapott szakítós történeteket eredetileg az azonos című blogon olvashatták mindazok, akik már szakítottak, vagy éppen előtte állnak. A könyv bemutatóját pénteken délután öt órakor tartják a budapesti Parázs Presszóban, ahol az érdeklődők találkozhatnak a szakítósblog szerzőivel, és néhány történet is életre kel a TÁPszínház előadásában.

A szakitshabirsz.blog.hu ötlete 2007 júniusában jutott eszébe a kötet két szerkesztőjének. Libor Anita és Valuska László saját (durva) szakításának történetét írta meg egy blogra, hadd röhögjön rajtuk mindenki. A történet azonban túlnőtte a két újságíró személyes vallomását, rövid időn belül elkezdtek dőlni a levelek, kommentek az oldalra.

Érdeklődésünkre, hogy az elmúlt több mint egy évben hány hozzászólás volt a témához, Libor Anita elmondta: több száz levelet kaptak, és pontosan ez volt az, amiért létrehozták az oldalt. Kiderült, hogy ilyen blogot indítani még soha senkinek nem jutott eszébe, pedig aki párkapcsolatban él, annak a feje fölött folyamatosan ott lebeg a szakításnak a lehetősége, illetve mindenkinek van egy olyan szakítós története, amit szívesen megoszt másokkal, tette hozzá a kötet szerkesztője.

Arra a kérdésünkre, hogy mi motiválta a blog kitalálóit abban , hogy könyv formátumban is megjelentessék az interneten olvasható szakítós történeteket, Libor Anita azt válaszolta, a legjobb levelekből, hozzászólásokból válogattak, amikor elkészítették a szakítósblog szerkesztett, nyomtatott változatát. Nem mindenki tud vagy szeret monitor előtt ülve olvasni, ezt a kötetet pedig kézbe lehet venni, bárhol bele lehet lapozni, hangsúlyozta az újságíró.

Libor Anita kérdésünkre válaszolva elmondta, szeretnék kihozni a kötet angol nyelvű változatát is, és az oldalra természetesen továbbra is várják a szakítós történeteket. Érdeklődésünkre, hogy az olvasók mikor számíthatnak arra, hogy ismerkedős történeteket olvassanak az interneten, az újságíró azt mondta, ez is szerepel a tevei között, szeretnének létrehozni egy “összejövős” blogot is.

A Szakíts, ha bírsz című könyv pénteki bemutatója sem véletlenül a Parázs Presszó, mondta el Libor Anita. A szakítósblog szerzői ugyanis ma már egy összetartó közösséget alkotnak, akik szerdánként pókerezni, péntekenként bulizni járnak a Szobi utcai szórakozóhelyre. A rendhagyó könyvbemutatón a TÁPszínház előadásában elevenedik meg néhány történetet, valamint néhány nagy szakítós hírében álló hazai híresség is megjelenik.