Szakított a Tisztelet Társasága és az MDF

A Tisztelet Társasága (TT) szerdán felszólította Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF frakcióból – tájékoztatott közleményben a szervezet. A Társaság egyben elutasította az MDF 2010-es választási együttműködésére vonatkozó ajánlatát és kezdeményezi az MDF-el kötött 2006-os választási megállapodás felbontását is. Dávid Ibolya, az MDF elnöke közleményben tudatta: “Az elmúlt időszakban számtalan, a párt életébe történő betörési, illetve függővé tévő kísérletet” hiúsított meg a párt, és “a Tisztelet Társaságával történő együttműködés megszakítása is ennek a folyamatnak a része.

A Tisztelet Társasága tájékoztatása szerint a továbbiakban önállóan kívánják képviselni a szépkorúak érdekeit. A Társaságnál novemberben tisztújító közgyűlés lesz, ezen szervezeti és tartalmi átalakításra tesznek javaslatot. A Társaság felszólította Vas Jánost, hogy lépjen ki az MDF frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat az Országgyűlésben.

Vas Jánost a Független Hírügynökségnek egyelőre nem sikerült elérnie. Ha távozik a frakcióból, úgy az MDF-nek 9 képviselője marad az Országgyűlésben.Sporthírek