Szakszervezetisek az utak mentén – Félpályás forgalomlassító demonstráció Hajdú-Bihar megyében

Akt.:
Félpályás forgalomlassító demonstráció Hajdú-Bihar megyében
Félpályás forgalomlassító demonstráció Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Hajdú-Biharban szerda reggel mintegy 130 autó lassította a főutak forgalmát.

Vegyes érzelmek kísérik a demonstrációt Bocskaikertnél

Debrecen-Bocskaikert – Kedd reggel a négyes főúton Bocskaikertnél is a bejelentéseknek megfelelően vette kezdetét a szakszervezetisek demonstrációja.


Szakszervezetisek az utak mentén

Megyénkben mind a hat előre meghirdetett helyszínen megkezdődött szerda reggel hét órakor a szakszervezetek forgalomlassító demonstrációja, amit a munkavállalói jogok védelméért, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak megóvásáért, valamint az érdemi, háromoldalú érdekegyeztetés helyreállításáért hirdettek meg.

Fegyelmezetten demonstrálnak

Valamennyi helyszínen a Független Rendőrszakszervezet tagjai koordinálták az akciót, de jónéhány másik szakszervezet is támogatta azt.

Félpályás forgalomlassító demonstráció Hajdú-Bihar megyében

Szerda reggeli érdeklődésünkkor kiderült, hogy Bocskaikertnél 36 járművel ötven fő, Debrecenben a 47-es főúton 25 járművel 40-50 fő, ugyancsak Debrecenben a 471-es főúton 15 autóval 20 fő, Biharkeresztesnél 18 gépkocsival 25 fő, Hajdúszoboszlónál a 4-es főúton 13 autóval 15 fő, Püspökladánynál pedig, ugyancsak a 4-es főúton 21 gépkocsival 27 fő kezdte meg a félpályás forgalomlassító demonstrációt.

Félpályás forgalomlassító demonstráció Hajdú-Bihar megyében

A helyszíni felelősök hangsúlyozták, hogy ezek a részvételi adatok a reggel 8 órai állapotot tükrözik, a demonstráló járművek és személyek száma a nap folyamán változhat. Mindegyik helyszínen reggel 7 órakor kezdődött az akció, van, ahol este kilenc órakor befejezik, de olyan is, ahol holnap reggel 7 óráig folytatják a tiltakozásukat.

HBN-PA


Hat helyszínen demonstrálnak Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar – A munkavállalói jogok védelméért, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak megóvásáért, valamint az érdemi, háromoldalú érdekegyeztetés helyreállításáért rendeznek félpályás útlezárásokat a szakszervezetek szerdán megyénkben is.