Szakszerű és törvényes

Talán a rendpártiak és a bonyolult gazdasági helyzetben – mondhatjuk válságban – inkább a befelé fordulást választók, a napi saját sorsuk alakulásában elmélyedők elégedettek lehetnek: jelentősebb rombolás, súlyosabb atrocitások nélkül zajlottak le az idei október 23-i rendezvények. Az utolsó pillanatokban meglelt három bomba ugyan átírhatta volna ezt a kedvező leltárt, de szerencsére nem így történt.

Az utolsó pillanatokban meglelt három bomba ugyan átírhatta volna ezt a kedvező leltárt, de szerencsére nem így történt.

Attól függ kinek mi az atrocitás, az a több mint 30 előállított személy aligha osztja ezt a vélekedést. És persze azzal is lehet sokkolni, ha egy-egy történelmi ünnepi beszéd kapcsán, a másik politikai oldalt permanensen hazug, csaló bandának aposztrofálják.

A kormányfő utalt rá: véleménye szerint a nehéz helyzetben nem lenne jó, ha a korábbi jelentős károkat okozó „zavargások” megismétlődnének, további kiadásokat okozva. A szakhatóság előre jelezte – és úgy is tett – új, a világ más részein járatos módszert fognak bevetni a tömegoszlatásban. Barrikádokat emeltek, körgyűrűbe zártak boldog- boldogtalant. A minősítés is hamar elkészült, szakszerűnek és törvényesnek ítélték a beavatkozásokat a rendőri vezetők.
Az akció teljes költségvetésére és a bizonyosan jelentkező jogorvoslati procedúrák eredményére egyelőre még várni kell.

Címkék: , ,