Szakolyi önkéntes tűzoltók Ausztriában

Szakolyi önkéntes tűzoltók Ausztriában
1996-ban találkoztak egy tűzoltóversenyen először egymással a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly, valamint az ausztriai St. Pölten önkéntes tűzoltói. Azóta évente találkoznak különböző tűzoltó rendezvényeken.

Az osztrák tűzoltók augusztus 13-án vettek részt Szakolyban az első önkéntes tűzoltó viadalon, egy héttel később pedig magyar kollégáik látogattak el meghívásukra St. Pöltenbe.

A 7 fős szakolyi delegációt Bacskai István tűzoltóparancsnok vezette. Az önkéntes tűzoltóság vezetőségének döntése alapján idén a viadal győztes versenyraja (Takács Miklós, Vadon Gergő, Donka Tamás, Bacskai Zoltán, Berzsán István, Biró Attila) utazhatott ki Ausztriába.

A hagyományoknak megfelelően most gazdag program várta őket a három napos kirándulás során. Az első napon látogatást tettek a st. pölteni városi önkéntes tűzoltóságnál, másnap az osztrák fővárossal ismerkedtek és voltak a Bécsi Központi Tűzoltólaktanyában is. A záró napon vendéglátóik jóvoltából Merk városában a bencés kolostor épületét tekintették meg.

-Holes István tű. alezredes –