Szakmai elismerések Miskolcon

Papp Gyula (jobbra) az emlékérem átadásán
Papp Gyula (jobbra) az emlékérem átadásán - © Fotó: Északerdő
Miskolc – Gyulán rendezték meg az Országos Erdészeti Egyesület 149. vándorgyűlését.

A rendezvényen az ÉSZAKERDŐ Zrt. több munkatársa vehetett át elismerést.

Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes Kaán Károly emlékérmet kapott. Erre azokat a szakembereket lehet felterjeszteni, akik kiemelkedő szellemi és gyakorlati tevékenységükkel nagyban hozzájárultak az erdőgazdálkodás, illetve a természetvédelem fejlesztéséhez. Az indoklás szerint Papp Gyulát munkája során az a cél vezérli, hogy az országosan is kimagasló mértékű természetvédelmi korlátozások mellett az erdőkezelés folyamatosan megfeleljen az állami erdőkkel szemben támasztott természetvédelmi és társadalmi elvárásoknak.

Decrett József emlékéremben azok részesülhetnek, akik szakmai tevékenységükkel, az egyesületi életben vállalt aktív szereplésükkel kivívták környezetük elismerését. Az emlékérmet Pásztor János, a Hegyaljai Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze vehette át. Egyebek mellett az országosan is ismert „nagy duglaszos” kezelése és megóvása is feladata – ez Magyarország legmagasabb erdőállománya, és Kelet-Európa legnagyobb duglászfenyőerdeje.

Nagy elhivatottsággal

A dicséretes szakmai és egyesületi tevékenységért adható Elismerő Oklevelet érdemelte ki Dányi Roland, a Bánhorváti Erdészeti Igazgatóság erdőművelési műszaki vezetője. Az indoklás szerint munkáját mindig nagy elhivatottsággal és odafigyeléssel, pontosan, precízen végzi úgy, hogy a szakmai és törvényi előírásoknak is maradéktalanul megfeleljen.

ÉM