Szakértőnk: Magabiztos horvát győzelem

Szakértőnk Temesvári Miklós értékelte a meccset: Slaven Bilic jó, de nem csak ő, hanem a csapata is.

horvátoknak drukkoltam, ha szabad egy ilyen szubjektív megjegyzést tennem, de nem azért, mintha különösebben nagyon szimpatikusak lennének, inkább csak azért, mert nem tartozom a német foci hívei közé – mondta Temesvári Miklós, állandó szakértőnk.
– Őszintén szólva nem sok mindent láthattunk csütörtökön Ballackéktól, nekem úgy tűnt, hogy különösebb elképzelés nélkül futballoztak. A 4-4-2-vel nem sokra mentek a horvátok három védője előtt játszó öt középpályás ellen, valahol itt, ezen csapatrészek között dőlt el a meccs. Én úgy éreztem, hogy magabiztos volt a horvátok győzelme, ami lehetett volna nagyobb különbségű is, annak ellenére, hogy a második gól szerencsés körülmények között született. Amikor a németek szépítettek, biztosan sokan arra gondoltak, hogy most aztán jön a fehér mezesek offenzívája. Déli szomszédaink dicséretére szól, hogy nagyon jól megtartották a labdát. Ha így folytatják, ezt a gyors és fegyelmezett játékot játsszák, akkor még sok örömük lesz a horvát szurkolóknak csapatukban. Megjegyzem, hogy egy kicsit haza beszéljek, most értékelődik fel igazán a magyar válogatott horvátok elleni 1-1-es döntetlenje, még akkor is, ha ez ,,csak” egy felkészülési mérkőzésen elért eredmény. Még annyit: úgy látom, hogy Bilic, bár ő legfiatalabb edző a mezőnyben, nagyon ügyes. Amolyan minden hájjal megkent trénernek tűnik, akit szemlátomást elfogadnak a játékosok, ez látszik egy-egy cserénél is, a játék megköszönésénél.
És bizony egy jó légkör nagyon sokat számít, tudom magamról, hiszen ez ember jobban felvállal döntéseket olyan környezetben, ahol maximális bizalom veszi körül.