Szakértőkkel bizonyítanák, hogyan történt az aszalói gyilkosság

Előkészítő tárgyaláson tartottak az aszalói gyilkosság ügyében
Előkészítő tárgyaláson tartottak az aszalói gyilkosság ügyében - © Fotók: Tóth Balázs
Miskolc, Aszaló – Nyolc év börtönt indítványozott az ügyészség az élettársát leszúró fiatal nőre.

Előkészítő tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék annak a fiatal nőnek az ügyében, aki tavaly húsvétkor megölte élettársát.

A dr. Zelenáné dr. Rácz Gabriella ügyész által ismertetett vád szerint B. Izabella egy házban élt élettársával, két gyermekükkel, a szülőkkel és rokonokkal. Hullámzó érzelmi kapcsolatuk volt, többször tettlegességig fajuló vita tört ki a pár közt pénz és féltékenység miatt.

Tavaly április másodikán, húsvét hétfőn a fiatal pár délelőtt italozott a szomszédokkal, délelőtt tizenegykor hazamentek megetetni a gyerekeket, majd visszatértek az ünneplésre, s csak kora délután mentek otthonukba. Délután fél ötkor a sértett kiment fát vágni az udvarra, ám a balta szétesett, ezért a konyhából magához vett egy kést, hogy befaragja a baltanyelet. Az ingerült sértettől a vádlott elvette a kést, majd a bejárati ajtó előtt letette. Kihozta a házból a két éves kislányt, aki előbb az udvaron játszott, majd kiment az útra. A sértett egy deszkával a kezében ment a kislány után és hangosan szidta. A vádlott elvette tőle a deszkát és hátba vágta vele, majd fölvette a 31 centiméter pengehosszúságú kést a lépcsőről, s előbb a bal karján, majd a mellkasán szúrta meg. A fiatal férfi levette a pulóverét, s még a házba ment, ott esett össze és halt meg a 14 centiméter mély szúrás következtében föllépő szívfojtás miatt. A sértetten ezen kívül testszerte – különösen arcán, homlokán, nyaka elülső részén – voltak zúzódások, horzsolások.

Az eseménynek nem volt szemtanúja. Az ügyész szerint a vádlott több, egymásnak ellentmondó vallomást tett, de összességében részlegesen beismerte tettét. Az ügyészség nyolc év börtönbüntetést (feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével), közügyektől eltiltást ajánlott.

A vádlott az előkészítő ülésen nem ismerte el a vádiratnak megfelelően a cselekményt, így az ügyben április 3-án megkezdődnek a tárgyalások. Ügyvédje kérte a szakértők tanúként való meghallgatását.

Dr. Bérczes Tamás ügyvéd elmondta, védence nem fogadja el a nyolc év börtönt, s nem ismeri el, hogy a cselekmény úgy történt, ahogyan a vádiratban áll. Nem zárható ki, hogy másképpen zajlottak az események, ezért feltétlenül szükséges a bizonyítás, hogy ténylegesen tisztázható legyen a cselekmény,s annak megfelelően szankcionálják.

Fennállhat a jogos védelmi helyzet, dulakodás előzte meg a sajnálatos szúrást, a vádlott védekezni kényszerült, a saját élete védelme miatt használhatta az eszközt. Ezért indítványozták a szakértők meghallgatását, hiszen a sebből visszakövetkeztethető, mi zajlott a szúrás előtt.

Tóth Balázs


Emberölés Aszalón - Előbb deszkával ütött, aztán késsel szúrt a fiatal nő
Aszaló - Húsvéthétfőn szúrta le az élettársát aszalói házuk udvarán a nő. A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a fiatal nőnek a büntetőügyét, aki a vád szerint tavaly húsvétkor aszalói házuk udvarán mellkason szúrta élettársát, minek következtében a férfi életét vesztette. Ve...

Emberölés Aszalón - Előbb deszkával ütött, aztán késsel szúrt a fiatal nő
Aszaló, Miskolc - Előzetes letartóztatásban van a nő, aki élettársát szúrta le Aszalón. A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatal nőnek, aki Aszalón mellkason szúrta élettársát. A férfi a sérülés következtében életét vesztette. A férfi és a 19 éves nő eg...

Emberölés Aszalón: Élettársát szúrta le egy 19 éves nő
Aszaló, Miskolc - Egy családi vita fajult el annyira, hogy egy nő leszúrta élettársát. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 19 éves aszalói nővel szemben. A gyanúsított 2018. április 2-án 17 óra ...