Szakértői telefon: Ha sérül a beteg joga…

Miskolc – Az Észak-Magyarország lehetőséget biztosít arra, hogy egyenesen egy szakértőnek tehessék fel a betegjogokkal kapcsolatos kérdéseiket október 27-én délután 1 és 2 óra között, a megadott számon.

Aki volt már beteg (s ki nem?), megtapasztalhatja: a betegség kiszolgáltatottá tesz. Bajunkkal általában a háziorvoshoz fordulunk, aki továbbküldhet a járóbeteg-szakrendelésre vagy a kórházba. A kivizsgálás, kezelés, beavatkozás, ápolás során érezhetjük úgy: nem megfelelő ellátásban volt részünk. Ez persze lehet szubjektív is. Sokszor abból is erednek a gondok, hogy nem tudjuk: mihez van jogunk, s mihez nem. Problémánkkal fordulhatunk az intézmény vezetőjéhez, vagy az Egészségbiztosítási Felügyelethez. De felkérhetjük a betegjogi képviselőt is, hogy meghatalmazásunk alapján járjon el ügyünkben.

Ha kérdésük van – s biztosan van –, akkor hívják bátran dr. Kovácsné dr. Domán Erikát, az Észak-Magyarország által felkért szakértőt! A betegjogi képviselő október 27-én, hétfőn délután 1 és 2 óra között fogadja az Önök hívásait szerkesztőségünkben a következő telefonszámon: 06-46-502-900/3287

Kérdéseiket hamarabb is elküldhetik szerkesztőségünknek e-mailben a következő címre: szaloczi@inform.hu.