Miskolc

2020.01.10. 12:37

Rendkívüli időjárási helyzet a megyében

Igaz, hogy a mai napra enyhült az időjárás, de az ónos eső miatt még most is érkeznek riasztások az ügyeletekre.

Novák Krisztina

A mentők tájékoztatása szerint nagyjából tegnap este tíz órára csökkent a riasztások száma és az éjszaka már csendesebben telt. Napközben többször átszervezték a beosztást a kialakult helyzet miatt, továbbá még ma is megerősített szolgálatot teljesítenek a munkatársaik. A mai nap folyamán még nem érkezett a rendkívüli időjárási helyzet miatt nagyobb riasztás – tudtuk meg Leskó Diánától, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársától.

A katasztrófavédelemhez a tegnapi nap folyamán tizenegy olyan riasztás érkezett, amelyek összefüggésbe hozhatók a rendkívüli időjárási körülményekkel. Az árokba csúszott autók kimentéséhez kérték a tűzoltóság segítségét. Ma is volt még két-három ilyen típusú riasztás, amelyek jellemzően a külterületi útszakaszokról érkeztek – tájékoztatott Dojcsák Dávid c. tűzoltó százados, a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában