Szakértő: néhány deciméteres lehetett a hétfő este megfigyelt meteorit

Akt.:
Kassáról is észlelték a meteoritot
Kassáról is észlelték a meteoritot
Miskolc, 2015. április 7., kedd (MTI) – Feltehetően egy néhány deciméteres nagyságú meteorit megsemmisülését lehetett látni hétfő este Miskolc fölött az MTI által megkérdezett szakértő szerint.

Leitner Zsolt, a miskolci Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló szakkörvezetője az MTI-nek kedden azt mondta, nem ritka ez a csillagászati jelenség. Úgy fogalmazott, bár ő “csak szemtanúk elbeszélésből” hallott a Miskolc fölött történt eseményről, vélhetően egy néhány deciméteres meteorit lehetett, amely a Föld légkörének alsóbb rétegében robbant szét.

Ezt fényjelenség kíséri – tette hozzá.

Az Észak-Magyarország című Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap keddi számában több szemtanú beszámolója alapján azt írta, hogy fény- és hangjelenségekkel kísérve tört darabokra feltehetően egy meteorit Miskolc fölött hétfőn este. A látványos jelenségről számos amatőr videót töltöttek föl a világhálóra.

– MTI –


Fotók: Meteor Miskolc felett

Miskolc – Nagy méretű meteor, azaz tűzgömb lehetett az a jelenség, amit olvasóink hétfőn este fél 8 körül láttak Miskolc felett az égen, mennydörgésszerű hang kíséretében, tájékoztatta lapunkat Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára. tovább »