Friss hírek

2009.08.07. 05:41

Tûz egy belga idõsotthonban - kilenc halott

<p>Kilenc idõs embert meghalt, amikor tûz ütött ki csütörtökön a belgiumi flamand város, Melle idõsotthonában. Három bennlakót életveszélyes állapotban vittek kórházba. További 30-at ugyancsak orvosok kezelnek, de az õ állapotukról nincs hír. Az idõsotthonban, amely egy modern épületben van, 90-en laktak.</p>

A hatóságok bejelentése szerint az áldozatok között hét asszony és két férfi van, mindannyian füstmérgezésben hunytak el. A De Standaard címû belga lap online kiadásának azt mondta egy ott dolgozó ápolónó, hogy a tüzet egy ventillátor okozta. A tûzoltók viszont azt állítják, hogy egy tévé miatt tört ki a tûzvész, a készülék valószínûleg felrobbant, néhány matrac ezután meggyulladt, a lángok pedig gyorsan elterjedtek.

A belga újságnak nyilatkozott egy 12 éves kislány, aki saját állítása szerint az épület közelében sétált, amikor egy ápolónõ kirohant az utcára segítségért kiáltva. Erre bement, majd néhány idõs embert besegített a kerekesszékébe, és kitolta õket a biztonságos szabadba - mesélte a kislány a lapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!