Szakaszgyőztesek lehetnek a Macik

Akt.:
Szakaszgyőztesek lehetnek a Macik
Miskolc – Az alapszakasz utolsó előtti meccsét péntek este játssza a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A piros-fehérek vendége 18 óra 30 perctől a Fehérvári Titánok együttese lesz. A nézőknek már csak azért is érdemes kilátogatniuk a jégcsarnokba, mert ha a Macik nyernek – erre pedig jó esélyük van –, akkor az övéké a küzdelemsorozat első szakasza.

Akkor leszek boldog, ha megvédjük liga­elsőségünket.” Egri István

Jó összecsapás

A miskolciak szerdán este magabiztos játékkal vendégként verték a Dunaújvárosi Acélbikákat. A lapzártakor véget ért összecsapás után Douglas Bradley vezetőedző így jellemezte a meccset:

– Kicsit álmosan kezdtünk, de utána egészen jó összecsapás kerekedett ki a hatvan percből. Egy nagyszerű Dunaújvárost fektettünk két vállra úgy, hogy 2-2-ig kiélezett játékot láthattak a nézők. Ezt követően viszont magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és magabiztos teljesítménnyel szereztük meg a 3 pontot.

A mindig nyugodt és higgadt mester a pénteki „rangadóról” is elmondta a véleményét:

– A székesfehérvári együttes tipikusan védekező hokit játszó alakulat. Velük szemben sokszor meggyűlt már a bajunk ebben a szezonban. Mivel számunkra rendkívül fontos ez a meccs, a lehető legnagyobb erővel készültünk, mindenképpen itthon akarjuk tartani az egységeket. A Titánok számára már kevesebb téttel bír ez a találkozó, de ez a tény veszélyes is lehet, hiszen ők tényleg teljesen felszabadultan játszhatnak ellenünk. Megint jó meccsre számítok, remélem, hogy ismét sokan kijönnek biztatni minket.

Nagyon fontos

Egri István, a miskolci jégkorongélet első számú vezetője a napokban szomorúan vette tudomásul, hogy nem sikerült elhódítaniuk a Magyar Kupát, de a klubelnök már előretekintett:

– Nézzük a tényeket – emelte hangját a főállásban a Miskolc Városi Szabadidőközpontot igazgató sportember. – Harmincnyolc fordulón vagyunk túl, és ebből legalább harminc után biztosan vezettük a tabellát. Most is az élen állunk, tisztes pontelőnnyel vezetünk nagy riválisunk, a MAC Budapest előtt. Megvan az esélyünk az alapszakasz, majd kicsit továbblépve a liga megnyerésére is, mert bárki láthatja, hogy az egyik legjobbak vagyunk a mezőnyben. A tavalyi és a tavalyelőtti szezon arról szólt, hogy van egy vagy két csapat a ligában, most a nyolcból szinte bárki bárki ellen továbbjuthat majd. Klubvezetőként a számomra olyannyira kedves DVTK Jegesmedvék csapatával, a fiúk eddigi teljesítményével elégedett vagyok. Ez az elégedettség persze még nem teljes körű, akkor leszek boldog, ha megvédjük ligaelsőségünket. Egyelőre azonban az alapszakasz hajrájára tekintek: két mérkőzésünk van hátra, a pénteki és a vasárnapi. Amennyiben behúzzuk a Titánok ellenit, akkor már senki nem veheti el tőlünk az első kör „aranyérmét” és ezt nagyon fontosnak tartom.

ÉM-KT