Szakácsolimpia Magyarországon – RTL Híradó

Ami a filmeknek az Oscar-díj, az az ételek versenyén a Bocuse D’or Szakácsolimpia fõdíja. Elõször rendezték meg Magyarországon a világversenyt, ahol nyolc magyar mesternek lehetett szurkolni. Hogy ez véget vet-e a hazai ételkultúrában a pörkölt és a gulyás egyeduralmának, az kétséges, de a verseny elnöke szerint ezek után a magyar konyha és mesterei még inkább bekerülnek a nemzetközi vérkeringésbe – számolt be az RTL Híradó.

Az ételeknek meg kell felelniük annak, ami a verseny kitalálója, a világ egyik leghíresebb versenyszakácsa szerint a legfontosabb – vagyis nem látszódhat rajtuk, hogy akár fél évig is tartottak az elõkészületek. Paul Bocuse ugyanis azt mondja, a legnehezebb egyszerûnek lenni a szakácsmûvészetben.

A magyar versenyt Kostyál Gábor mesterszakács nyerte, amivel bejutott Genfbe, a következõ versenyre. Aki ezt a gasztronómiai megmérettetést is megnyeri, biztos lehet benne, hogy a világon mindenütt jegyezni fogják a nevét a szakmában – mondják a szakemberek.








hirdet�s